EDWIN MIRANDA - zangOnze zanger Edwin, jawatte… Als je hem aan’t werk ziet zou je je af vragen… wat is daarmee gebeurd? Een ongelukkige jeugd gehad? Tijd voor een “deep dive”.

Op zijn 13de levensjaar, het ongeluksgetal bij uitstek koopt ie een gitaar, speelt er wat mee en loopt wat café chantants af. Helaaaaa.. opgelet... naast een gitarist in spé ontdekken we hier een waar zangtalent. Ervaring opdoen noemen ze dat. Het was wel vroeg om meteen als leadzanger het grote podium op te spingen. Blijkt dat je eerst als backing vocal moet bewijzen dat je beter bent dan de leadvocal en dan mag je leadvocal worden.

En zo gebeurde het in 1991 waar hij als bassist, gitarist en terzelfdertijd backing vocal (jawel, een man kan 3 dingen tegelijk) begon bij het Kempische “High Speed Dirt”. Dit was een 3 koppige metal covergroep waarvan één kop 3 koppen op zich nam (effe herhalen backing vocal, bass en gitaar). Logisch dat de goede lezer en wiskundige hier wel degelijk 5 koppen ziet waarvan je er 3 moet uit betalen wat meteen economisch verantwoord is en tegelijk belastingsvoordelig… ).

Na een aantal ruige optredens (met leren vestjes) in vooral het “biker circuit” wat het om zeep, gesplit noemen ze dat, wat weer normaal is als je op je 13de ongeluksgetal begon. Laten we het dan maar op vooral de drummer steken die een tragisch ongeval had.

Toen viel Edwin in een diep zwart gat vol met vuur… en bier… kampvuur performances, zatte karaoké liedjes en 1 poging tot een nieuwe groepsformatie… Conclusie, niks gebeurde er, de roem, de wereldbekendheid in het eigen dorp was verder dan ooit.

Maar Edwin heeft een moto (biker verleden) van nooit op te geven. 2002 was het jaar van de grote doorbraak. Tussen diverse advertenties vloog er iets in zn oog. Nee, geen vlieg maar de lokroep van de rare vogel die de naam “Fake-Id” riep met als refrein “lokaal groepje zoekt zanger”. Bleek dan nog dat het te doen was in intieme familiekring (Shotgun is immers één grote familie) met name “Christophe Hoedemakers” himself (lees ook zijn bio dan weet je dat dit alibi waterdicht is).

En het ging vooruit, steeds vooruit, meer en meer optredens… Helaas, aan alle mooie liedjes komt een eind. Omwille van de jeugdpuistjes en verschillende visies over stijlen van de bandleden, begon “Fake-Id” stilletjes uit te doven en begon iedereen uit te kijken naar andere gronden. Fake-Id werd met de grond gelijk gemaakt.

Edwin bleef advertenties lezen… Een andere vogel zong een andere lokroep… ”Dave zoekt een zanger voor Shotgun”. Twijfel twijfel… Country was niet meteen z’n ding maar toch ging Edwin de uitdaging aan want er zat zeker potentieel in de rest van de set-list. Gelukkig was Edwin niet de enige “niet-country fanaat” en werd het repertoire dag na dag aangepast. Shotgun model country band werd gecremeerd en herboren als zwaar gepimpte ambiance band. Een goede keuze bleek achteraf want Shotgun werd ook wereldberoemd tot in Nederland. Straffer nog! Ex Fake-Id solo gitarist Christophe werd nu door Edwin “binnen gelokt”. Het ene optreden na het andere volgde (waar Edwin serieus heeft aan bijgedragen wegens serieuze hoek af). Plezier, lol, lachen, wat wil een mens meer…? Maar “trop is trop”. In 2013 (weer met een 13) werd het tijd om 3 jaar te rusten (3 ellenlange sabbatjaren).

Edwin werd wakker… wreef het stof uit zn oogjes en is weer een van de pijlers van het inmiddels 13 jaar bestaande en herboren Shotgun. Gouden raad… Is er bij u een hoek af? Wil je Edwin zijnen andere hoek bekijken Wel waar wacht je op.. komen want het loont de moeite…!!


The Band
Edwin Miranda
Johan Bens
Davy Sterckx
Marc Geuens
Christophe Hoedemakers
Dominique Van Rietvelde

Diverse Bijzonderheden:

Koen V.D. Velde (PA)
Glenn Bulterijs
Belichting