Dominique Van Rietvelde - Keyboards - Percussie - gitaar

Hij heeft, klassiek geschoold vanaf zijn zes jaar onder het strenge toezicht van de nonnetjes van een meisjesschool en nadien de muziekacademie van Gent geteisterd met piano klanken. Beethoven, Bach en Mozart draaiden zich herhaaldelijk om in hun graf. Mister Klassiek werd aan de kapstok gehangen wegens een backstage ontmoeting met de heren Hardrock en Metal.

Echter, “alleeeeeen” (Ronny King) spelen bleek saai en daarom besloot Dominique jaren geleden coverbands te vervoegen. De B-Cups (ferm zangeres, waaaw), MB-Band en Exit21 waren goede leerscholen. Het werd dan toch al een opdracht om een groep van minstens hetzelfde niveau te vinden. En, na weken zoeken, proberen, had ie snel de net geboren Heistse formatie "Re-Style" gevonden en vervoegd. Met goede ervaren muziekanten werd ambiance en muziek van gedegen kwaliteit gebracht. Dit niet alleen in de studio maar ook live!

Nadat het project Re-style sneuvelde werd de groep Steam vervoegd. Daar liet het inmiddels tot mister “Domi Toetsie” omgedoopte podiumbeest duidelijk blijken dat show, ambiance en muziek brengen wel degelijk te combineren zijn. Zijn ganse valies, gevuld met leuke verrassende attributen werd keer op keer boven gehaald. Plezier ten top. Eens Steam verlaten kwam de tijd tot bezinning.

Toestie Domi was kortstondig actief bij het bekende Silicon Carne waar de lat zeer hoog lag. Toffe mensen, goede muziekkeuze en heel veel ambiance op elk optreden.

Ondertussen werd de verleiding heel groot om eens een eigen project op te starten. 3 jaar lang werd er succesvol met GOODCORN getoerd om aansluitend met "pre pensioen" te gaan. Hop, terug naar de muziekschool... techniek en kennis bijschaven en bijkomend een heuse gitaar om de nek hangen.

De herboren Shotgun schreeuwde ineens heeeel hard om een geflipt toetsenpodiumbeest... TOETSIEE.. DOOOMIII ... komde nie bij ons spelen? We zoeken ene toetsenist met nen serieuze hoek af... Tja, Toetsie Domi kon zich niet meer houden. Hij zegde plechtig "jaaaa" en Shotgun zag dat het goed was.

Als u “Toetsie Domi” opnieuw aan het werk wil zien, kom zeker langs maar wees steeds beleefd tegen zijn “Monsieur Roland“, "Sir Nord", “Herr Korg” en "Mister Fender".


The Band
Edwin Miranda
Johan Bens
Davy Sterckx
Marc Geuens
Christophe Hoedemakers
Dominique Van Rietvelde

Diverse Bijzonderheden:

Koen V.D. Velde (PA)
Glenn Bulterijs
Belichting