DAVY STERCKX - BASS - Backingvocals


De legende begon als volgt: er was eens een muzikale prins en hij kreeg een piano voor zijn verjaardag. Wat later kwam er een gitaar bij. Davy (Dave voor de kenners) deed het prima en begon zelfs keyboard en gitaar les te geven. Het was duidelijk, jaren geleden was er inderdaad een heuse muzikant op de wereld gezet. De legende was waar.

Toen was er een groepje op zoek naar een bassist. Helaas, een pianist en gitarist was er al. En toch wilden ze Davy in de groep. Dus, wat deed ie? Hij ging naar de boekenwinkel en kocht een boek "hoe leer ik bassen". Dan kocht hij een bass gitaar en hing die simpelweg om zn nek... Ja, het zat hem in de vingers. Hij basstte er lustig op los.. bass bass... en ondertussen doet Davy Bass dat al 23 jaar met succes... Let wel, niet zomaar bass nootjes of toonladdertjes aflopen, maar wel degelijk met de nodige punten en komma's ertussen.

En toen was het weeeeeeer zijn verjaardag. 'n Piano had ie al, 'n gitaar ook, 'n bass gitaar ook... wat nu... Davy's vader kreeg een fantastisch idee... Davy leek zo groot bij zn kleine bass.. dus kreeg ie een heuse contrabass... Groot gerief voor grote Davy... en of hij ermee overweg kan? Amaai, af en toe zwiert ie die contrabass rond zn nek en speelt ie rustig verder. Zo teisterde hij met Shotgun, zn creatie trouwens, vele cafe's en steeds grotere podia zowel in binnen- en buitenland. En als Shotgun na een pauzeke van 3 jaar de draad (lees bass) weer opnam was ie er als de kippen bij om een schare muzikanten rond hem te scharen om weer plezier te maken, week na week, van podium naar podium...

Toen viel ik (Toetsie Domi) weer stijl achterover.. Davy begon het drumstel van onze Ivo op te zetten en wat te "sound checken"... mep mep klop klop... Verbaasd draaide ik me om want hd ik het wel goed gehoord, zat daar een ervaren drummer? Oh ja, Davy vergat het me te vertellen, hij drumde nog jaren in een groepeke... van een echte muziekant gesproken! jawatte :-)

Wil je hem zien? Raadpleeg het agenda en kom alvast af..

En vergeet niet...What you hear and see is what you get…


The Band
Edwin Miranda
Johan Bens
Davy Sterckx
Marc Geuens
Christophe Hoedemakers
Dominique Van Rietvelde

Diverse Bijzonderheden:

Koen V.D. Velde (PA)
Glenn Bulterijs
Belichting